nieuws
Van € 0 naar € 100 miljoen - een overzicht
10-02-2017
Van € 0 naar € 100 miljoen ging natuurlijk niet vanzelf. Daarom hebben wij een overzic...
lees verder
Meer dan 100 miljoen euro gefinancierd via Geldvoorelkaar.nl
09-02-2017
Wij zijn trots! Als eerste crowdfundingplatform in Nederland hebben wij meer dan 100 miljoen e...
lees verder
Jonge ondernemer opent restaurant in verbouwde kerk
26-01-2017
De verbouwing van de leegstaande kerk in Kamperland is in volle gang. Lloyd Oudeman uit Rilland ...
lees verder
Omvang crowdfunding in 2016 € 170 miljoen
19-01-2017
Ook het FD bericht over de groei van de crowdfundmarkt in 2016: Nederlandse ondernemers hebben ...
lees verder
Vacature Crowdfunding bemiddelaar ZZP
18-01-2017
Geldvoorelkaar.nl - het grootste crowdfundingplatform van Nederland - heeft sterke groei ambi...
lees verder

Wie is Geldvoorelkaar.nl?

In 2010 ontwikkelden Edwin Adams en Martijn van Schelven het idee om een crowdfunding platform te starten. Vanwege de krediet- en bankencrisis zagen zij de noodzaak in dat de markt een nieuwe impuls nodig had om zich verder te kunnen ontwikkelen. In 2011 is Geldvoorelkaar.nl live gegaan als eerste crowdfunding platform in Nederland. De missie van Geldvoorelkaar.nl is om het financiële landschap op een positieve wijze te veranderen door bij te dragen aan de financierbaarheid van (MKB) Nederland.

Door alternatieve financiering krijgen MKB ondernemers de mogelijkheid om te kunnen groeien. Hierbij heeft de samenleving kans om geld te beleggen en zo bij te dragen aan maatschappelijke projecten. Inmiddels heeft Geldvoorelkaar.nl door dit samenspel van lenen en investeren meer dan 1000 bedrijven en particulieren gefinancierd met een totale funding van bijna 100 miljoen euro. Geldvoorelkaar.nl hanteert een gedegen kredietbeoordeling en beschikt over een vergunning van de AFM. Vandaag de dag is Geldvoorelkaar.nl het grootste crowdfunding platform in Nederland en één van de grootste van de EU.

GroepsportretGroepsportret

Ons team
Crowdfunding doe je niet alleen. Achter Geldvoorelkaar.nl zit een heel team van medewerkers. Het team is goed gediplomeerd op het gebied van alle benodigde bankopleidingen waaronder FFP, compliance, WFT, MBA, zakelijke kredietverlening, consumptief krediet, fiattering en risico inschatting. Medewerkers hebben ervaring opgedaan als financieel adviseur, senior accountmanager, business facilitator, senior kredietspecialist, rayon- of algemeen directeur, DGA, erkend hypothecair planner, Chartered Financial Analyst, docent Small Business & Retailmanagement of Preffered Banker en ze hebben een HEAO, HBO of WO opleiding bedrijfseconomie of bedrijfskunde. De meeste bemiddelaars werken naast Geldvoorelkaar.nl als zelfstandig adviseur op het gebied van bedrijfsfinanciering, overnames, groei en strategie voor MKB ondernemers. We hebben medewerkers aan boord met specifieke kennis op het gebied van verzekeringen, woningfinanciering, hypotheken, Security Awareness, Klantintegriteit Sanctiewet- en regelgeving, schuldhulpverlening, beschermingsbewindvoering en Nederlands recht. De medewerkers van Geldvoorelkaar.nl zijn opgeteld goed voor 320 jaar ervaring met financiële dienstverlening aan het MKB in de meest brede zin van het woord. De gezamenlijke werkervaring bedraagt zo'n 270 jaar bij de bank en ruim 220 jaar in de overige financiële dienstverlening. Wij stellen ons graag even voor. 

  Edwin
Edwin Adams, directeur en oprichter
Mijn naam is Edwin Adams. Ik ben woonachtig in Rhenen en mede oprichter van Geldvoorelkaar.nl. Ik ben opgegroeid in een echt MKB gezin en na mijn studie bedrijfskunde aan de agrarische hogeschool ben ik vrij snel als ondernemer in de financiële dienstverlening begonnen. Naast franchisenemer te zijn geweest voor ING en Aegon heb ik ook voor ABN-AMRO gewerkt. Deze ervaringen zorgden voor een sterke wens de dienstverlening in de sector te veranderen. Zo zijn we in 2009 begonnen om het idee en concept van Geldvoorelkaar.nl uit te werken en in 2011 zijn we live gegaan. Het is erg mooi om te zien dat het idee is aangeslagen en dat we dankzij het team er in zijn geslaagd marktleider te worden in Nederland op het gebied van nieuwe financiering en crowdfunding. Dankzij Geldvoorelkaar.nl hebben we inmiddels meer dan 1000 ondernemers geholpen met hun business. Een goede impuls voor de werkgelegenheid en ondernemerschap in Nederland. Wij hopen dat de komende jaren nog meer ondernemers en investeerders elkaar weten te vinden via ons platform.
LinkedIn

 

Martijn

Martijn van Schelven, directeur en oprichter
Mijn naam is Martijn van Schelven, getrouwd en vader van twee prachtige kinderen. Vanuit mijn achtergrond bij de bank had ik een paar jaar geleden al het idee dat het financieringslandschap in Nederland een impuls nodig had. In 2011 resulteerde dat in Geldvoorelkaar.nl en ik ben trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. Dagelijks koppelen we de dynamische en enthousiaste Nederlandse ondernemingsgeest aan de bereidheid dit financieel te ondersteunen. Samen hebben we het voor honderden ondernemers mogelijk gemaakt om te ondernemen. Crowdfunding is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Overal om ons heen zien we mooie initiatieven, producten en diensten waarbij crowdfunding een rol heeft gespeeld. Als directeur / oprichter ben ik dagelijks bezig een verdere verantwoorde impuls te geven aan de bekendheid van crowdfunding als serieus financieringsalternatief. En ik roep ondernemend Nederland dan ook op niet alleen creatief te ondernemen maar ook creatief te financieren.
LinkedIn

 

John   John van der Veld, Risk manager
Ondernemers helpen op het gebied van strategie, groei en de benodigde financiering, dat is altijd mijn passie geweest. Ik heb de laatste jaren crowdfunding ontdekt als machtig mooi financierings- en marketinginstrument en heb mijzelf ontwikkeld tot expert op dat gebied. In mijn rol als risk manager bij het grootste crowdfunding platform van Nederland mag ik een bijdrage leveren aan een verantwoorde groei van deze markt.
LinkedIn

 

Wim
Wim Burger, Business development manager
Vanuit Geldvoorelkaar.nl werk ik met plezier aan het faciliteren van crowdfundingtrajecten. Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de ambities van ondernemers en investeerders. Zeker als dat kan in een branche die nog volop in ontwikkeling is! Als Business development manager is het mijn taak om de linking pin te zijn tussen Geldvoorelkaar.nl en ondernemers/intermediairs. Ik verzorg presentaties, voer intakes uit en verzorg de commerciële invulling van ons beleid. Daarbij ga ik praktisch te werk en richt me op lange termijn samenwerking. Ik woon in het mooie Breda met mijn vrouw en twee dochtertjes en houd van voetbal en wielrennen.
LinkedIn

  

Berdien Berdien van Coeverden, Hoofd administratie en HR
Na mijn studie Personeel en Arbeid ben ik bij Geldvoorelkaar.nl terecht gekomen. Bij Geldvoorelkaar.nl houd ik mij bezig met alle voorkomende werkzaamheden. Het afhandelen van alle gefunde projecten is een van mijn hoofdtaken, maar daarnaast doe ik nog veel meer. De veelzijdige taken, de snelle ontwikkelingen in de markt en alle mensen die ik leer kennen door en voor Geldvoorelkaar.nl, ieder met hun eigen verhaal, maken het werken leuk en uitdagend.
LinkedIn

 

Helga Helga Timmer, Online marketing & Communicatie
Als ervaren en gedreven online marketeer met al meer dan 15 jaar een passie om online te overtuigen creëer en verbind ik de crowd en ondernemers of geldnemers bij Geldvoorelkaar.nl. Via de website, social media, e-mailmarketing en de communicatie met de geldnemers en investeerders draag ik bij aan de groei van de crowd en het aantal ondernemers die op een duurzame en innovatieve wijze hun start willen maken of juist uitbreiding willen financieren. Een goede crowdfundcampagne maakt innoverende plannen financieel mogelijk én heeft een groot marketingeffect! Crowdfunding is verantwoord en duurzaam financieren met een positief effect op de economie.
LinkedIn

 

Karin Karin Leppers, Crowdfunding consultant
Ik ben Karin Leppers, 41 jaar en woonachtig in Rhenen. De afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest als verzekeringsspecialist bij de Rabobank. Deze stap naar het groeiende fenomeen crowdfunden heeft mij niet alleen een totaal nieuwe uitdaging opgeleverd maar ook een enthousiaste werksfeer waarin je een positieve bijdrage kunt leveren door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Ik vind het een voorrecht bij Geldvoorelkaar.nl onderdeel te zijn van een groeiende nieuwe wereld binnen het geld verstrekken.
LinkedIn

 

Frederike Frederike Hartog, Crowdfunding consultant
Ik sta u graag te woord als u vragen heeft over Geldvoorelkaar.nl en de mogelijkheden om te lenen of te investeren. Crowdfunding is een dynamische en boeiende growing business waar ik graag deel van uit maak. Wij zien veel inspirerende projecten voorbij komen en geven deze startende ondernemers de kans om hun ideeën te financieren. Mijn achtergrond in sales en horeca geeft me een brede kijk op crowdfunding van met name het MKB. Ik hoop bij te dragen aan de vooraanstaande positie die ons bedrijf heeft wat betreft kwaliteit en professionaliteit met een continu vernieuwend aanbod.
LinkedIn

 

Martin Martin van Alem, Crowdfunding bemiddelaar
Als Crowdfunding Consultant bij Geldvoorelkaar.nl werk ik mee om in Nederland een gezond en sterk MKB ondernemers- en financieringsklimaat te realiseren. Crowdfunding is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een begrip en is een volwaardig financieringsinstrument. Toch staan wij aan pas aan de begin en ontdekken wij iedere dag nieuwe mogelijkheden om crowdfunding in te zetten. Ik ontmoet veel MKB-adviseurs en werk als een katalysator om plannen en ideeën van hun cliënten, de MKB ondernemer in de markt neer te zetten. In persoonlijke gesprekken en tijdens mijn workshops, ga ik graag de dialoog aan over het inzetten van crowdfunding en het Geldvoorelkaar.nl platform bij de financiering.
LinkedIn

 

Paul Paul Woudenberg, Crowdfunding bemiddelaar
Met ruim 30 jaar ervaring in de zakelijke kredietverlening voel ik mij als een vis in het water als kredietbeoordelaar bij Geldvoorelkaar.nl. In korte tijd is crowdfunding een onmisbare schakel geworden bij de financiering van het MKB en ik zie het als een uitdaging om projecten op te starten waarbij niet alleen de aanvrager zijn idee kan verwezenlijken maar waar ook de investeerder een goed rendement kan realiseren.
LinkedIn

 

Debby Debby de Kreek, Crowdfunding bemiddelaar
Ik ben Debby de Kreek, samenwonend met mijn vriend en onze twee dochters in Barendrecht. De afgelopen 20 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening bij onder andere Nationale Nederlanden en ING, met specialisatie in woningfinancieringen, particuliere kredietverlening en advisering van (startende) ondernemers. Met veel plezier probeer ik mijn kennis en kunde zo goed mogelijk in te zetten voor het crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl, om samen met de enthousiaste collega's, investeerders en aanvragers succesvol projecten tot stand te kunnen brengen. Naast mijn drukke werkzaamheden en gezin probeer ik mijn vrije tijd ook nog tijd te vinden voor een potje tennis of een uurtje hardlopen.
LinkedIn

 

Franke

Franke Twerda, Crowdfunding bemiddelaar
Ik ben afkomstig uit het zakelijk accountmanagement van de Rabobank. Sinds januari 2015 ben ik samen met nog twee compagnons een organisatieadviesbureau begonnen welke zich bezig houdt met advisering en begeleiden van financieringsvraagstukken van MKB'ers. Sinds dit jaar heb ik ook plaatsgenomen aan de andere kant van de tafel als kredietbeoordelaar bij Geldvoorelkaar.nl. Met mijn bancaire achtergrond vind ik het fantastisch om nauw betrokken te zijn bij de nieuwste ontwikkelingen in financieringsland, namelijk crowdfunding. De opkomst van alternatieve kanalen is naar mijn inziens erg belangrijk om de motor van de Nederlandse economie, het MBK, op gang te houden.

LinkedIn

 

Johan
Johan Westra, Crowdfunding bemiddelaar
Na een jarenlange ervaring bij verschillende Rabobanken heb ik voor het zelfstandig ondernemerschap gekozen. Ik ben bij de Rabobank 15 jaar actief geweest in het zakelijk accountmanagement. In september 2014 ben ik samen met nog twee compagnons een organisatieadviesbureau begonnen welke zich bezig houdt met advisering en begeleiden van financieringsvraagstukken van MKB'ers. Sinds dit jaar ben ik ook betrokken als kredietbeoordelaar bij Geldvoorelkaar.nl. Met de ervaring die ik bij de bank heb opgedaan en de kansen die crowdfunding biedt is het mooi om te zien dat je ondernemers en investeerder bijeen kunt brengen om ambities te vervullen. De opkomst van crowdfunding heeft veel successen tot gevolg gehad. Het is mooi daar aan bij te kunnen dragen.
LinkedIn

 

Jan

Jan Schellekens, Crowdfunding bemiddelaar
Als oud bankier (vnl. ABN Amro) heb ik ruim 25 jaar ervaring op het gebied van zakelijke financieringen. Sinds ca. 15 jaren werk ik als zelfstandig consultant en ondersteun ondernemers in het MKB. In antwoord op het algemeen gewijzigde financieringsbeleid bij banken zie ik crowdfunding als een zeer welkom instrument voor zowel investeerder als aanvrager. Mijn keuze om mijn bijdrage daaraan te leveren bij Geldvoorelkaar.nl werd vooral ingegeven door de zorgvuldigheid waarmee zij haar projecten niet alleen voor de aanvragers maar vooral ook in het belang van de investeerders, behandelt en toetst. Sinds kort doe ik dit vanuit mijn woonplaats in Maasbracht voor Zuid-Oost Nederland.

LinkedIn

 

Robert
Robert Hessels, Crowdfunding bemiddelaar
Ik woon met mijn vrouw en zoontjes in Haarlem. Na mijn middelbare school ben ik gestart als verkoper en zelfstandig ondernemer. In die tijd ben ik ook begonnen met beleggen. Omdat over het financiële vak veel te leren valt ben ik terug naar school gegaan en heb ik mijn diploma's Bedrijfseconomie en Chartered Financial Analyst behaald. Ondertussen werk ik alweer heel wat jaar in de financiële dienstverlening (sinds 2002) en heb ik ruime ervaring op het gebied van financiële verslaglegging en risico analyses. Sinds 2013 investeer ik privé ook in crowdfunding projecten en zie dit als een serieus en blijvend alternatief voor traditionele financiering. Veel mensen in mijn naaste kring zijn ondernemer en ik haal er altijd veel energie uit om met hen te sparren over financiële vraagstukken.
LinkedIn

 

Gerrie
Gerrie Peer, Crowdfunding bemiddelaar
Sinds december 2014 ben ik zelfstandig ondernemer en begeleid ik MKB bedrijven bij het vinden van een passende financiering. Daarvoor heb ik jarenlang bij de Rabobank gewerkt als accountmanager MKB en in deze functie dus veel ervaring opgedaan in de zakelijke kredietverlening. De laatste jaren voelde ik mij daar niet meer op mijn plaats omdat ik vond dat de kloof tussen klant en bank steeds groter werd, vandaar de keuze om voor me zelf te beginnen. Sinds kort combineer ik dit met freelance werk voor Geldvoorelkaar.nl als crowdfunding bemiddelaar. Deze organisatie past goed bij mij omdat zij ook de klant centraal stelt en denkt in oplossingen voor het MKB. Ik doe dit wek vanuit Beuningen (GLD) waar ik woon met mijn vrouw en twee (bijna) volwassen zoons.
LinkedIn

 

Stephan
Stephan Keijzers, Crowdfunding bemiddelaar
Vanaf mijn studie Bedrijfskunde ben ik werkzaam geweest in zakelijke dienstverlening. Voordat ik voor het zelfstandig ondernemen koos, ben ik 10 jaar in het bankwezen werkzaam geweest in verschillende functies binnen het segment van de bedrijfsfinancieringen. De laatste 2 jaar doe ik dat vanuit mijn eigen onderneming. Dat doe ik als een soort Financial Engineer voor de MKB'er die behoefte heeft aan richting als het gaat om zijn financiële kompas. Een regisseur die de verschillende en alternatieve financieringen bij elkaar brengt. De werkzaamheden als bemiddelaar en beoordelaar voor Geldvoorelkaar.nl passen hier perfect bij. Het geeft inzicht in deze mooie en sterk opkomende markt om zo ondernemers verder te helpen in het realiseren van hun doelstellingen.
LinkedIn

 

John_V
John van der Valk, Crowdfunding bemiddelaar
Sinds begin 2016 ben ik verbonden aan Geldvoorelkaar.nl als beoordelaar/bemiddelaar voor de regio Zuidwest Nederland. Met 30 jaar ervaring in de accountancy in met name Zeeland heb ik veel financieringstrajecten in het MKB begeleid. In de huidige veranderende markt heeft crowdfunding in korte tijd een belangrijke plaats in de markt ingenomen. De groei van crowdfunding en de kracht van deze financieringsvorm, ook als marketinginstrument, levert een belangrijke bijdrage aan het herstel van onze economie. Met het succesvolle platform Geldvoorelkaar.nl verwacht ik de komende jaren een positieve bijdrage te leveren aan de financiering van MKB bedrijven in de regio.
LinkedIn

 

Aad
Aad Verdoes, Crowdfunding bemiddelaar
Ik ben gepensioneerd bankier van ABNAMRO. Van de 40 jaar, die ik daar heb gewerkt, vormde zakelijk financieren meer dan 25 jaar de kern van mijn dagelijkse werkzaamheden. Na mijn vervroegde pensionering ben ik begin 2015 als zelfstandig consultant gaan samenwerken met FINTENZ Corporate Finance (financieel adviseurs voor het MKB) in Amstelveen. Ik vond mijn werk destijds zo inspirerend dat ik er met plezier op deze manier nog een langere periode actief mee kan blijven. Ik heb mij medio 2016 bij Geldvoorelkaar.nl aangesloten omdat ik de veelzijdigheid aantrekkelijk en onderscheidend vind. Ik zit graag bij ondernemers aan tafel en wil daarbij een goede sparring partner zijn. Ik woon samen met mijn vrouw in Hoofddorp en richt mij met name op het werkgebied Groot Amsterdam.
LinkedIn

 

Edo
Edo Broos, Crowdfunding bemiddelaar

Na twintig jaar loondienst in de financiële sector (o.a. ING Groep en Rabobank) ben ik in 2015 voor mezelf begonnen. Met mijn bedrijf 'De Financieel Deskundige' ondersteun ik o.a. ondernemers bij financieringstrajecten en risicomanagement. Dit doe ik met heel veel passie en plezier. "Sinds mei werk ik op freelancebasis ook voor Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland. Het beoordelen van financieringsaanvragen via crowdfunding ligt in het verlengde van mijn kennis en ervaring. Ik vind het leuk om zo een positieve bijdrage te leveren aan de financierbaarheid van (MKB) Nederland.

LinkedIn

 Foto's met medewerking door Christian van der Kooy Photography, www.christianvanderkooy.com